wie?

Dr. Cathelijne de Busser

Een mens heeft vele lagen, rollen en maskers. Een paar van mij, door de jaren heen: dochter, student, promovendus, amateurvioliste, moeder, tekstredacteur, vakdidacticus, aardrijkskundedocent en yogadocent

Cathelijne de Busser

Ik ben een gepromoveerd sociaalgeograaf met een goed gevoel voor duidelijke taal. Complexe thema’s geef ik op een toegankelijke manier weer: in gewoon, goed en begrijpelijk Nederlands. Ik ga graag op zoek naar de rode draad in een verhaal, maar vind het ook heerlijk om me vast te bijten in de puntjes op de i.

Tijdens mijn promotie en universitaire onderwijsloopbaan ontdekte ik mijn liefde en talent voor taal. Sinds 2003 neem ik daarom geregeld kleinere en grotere klussen aan als tekstredacteur & tekstcorrector voor onderwijs en overheid. Sinds 2020 is dit mijn fulltime bezigheid.

Ik heb mij gespecialiseerd in duidelijke taal (vaagtaal.nl) en ben auteur van het boek ‘Vaagtaal’ (Haystack, 2009).

Ik werk vaak samen met mijn echtgenoot Arjen Ligtvoet, tekstschrijver voor financieel-economische teksten. Samen wonen we met onze drie kinderen nét over de grens in Duitsland. De afstand is geen probleem: ik kom graag even naar Nederland voor een goed gesprek, een tekst of een kop koffie.