tekstcorrectie

Is uw tekst zo goed als af? Vaak sluipen taal- en stijlfouten ongemerkt in een tekst. Maak een professionele indruk met een foutloze en prettig leesbare tekst. Kies voor een tekstcorrectie door een ervaren editor. Ook voor particuliere klanten (sollicitatiebrief, scriptie).

Wat is een tekstcorrectie?

Bij een tekstcorrectie corrigeer ik taalfouten, tikfouten, stijlfouten, grammaticafouten en interpunctiefouten. Ook herschrijf ik moeilijk leesbare zinnen en controleer ik of de structuuraanduiders op de juiste plekken zijn verwerkt.

Tegelijkertijd probeer ik de oorspronkelijke tekst zoveel mogelijk te behouden: waar nodig pas ik de tekst aan, waar mogelijk behoud ik de tekst. Het blijft dus uw tekst, maar dan krachtiger, duidelijker en taalkundig correct. Wilt u dat ik ook inhoudelijk meedenk en de tekst (deels) herschrijf? Kies dan voor tekstredactie.

Ik corrigeer alle soorten teksten, zoals klantenbrieven, webteksten, rapporten, maand- of jaarverslagen, beleidsteksten, brochures, folders, publieksteksten en scripties.

Hoe werkt een tekstcorrectie?

Neem contact op en mail mij de tekst (liefst als Worddocument). Ik bekijk de tekst en geef aan wat een tekstcorrectie kost. Bij tekstcorrectie werk ik met een woordtarief. Voor scripties heb ik een zeer aantrekkelijk studententarief.

Gaat u akkoord? Dan ga ik voor u aan de slag. U ontvangt twee documenten retour: een versie waarin u alle wijzigingen (track changes) kunt zien en een definitieve versie met enkele opmerkingen.

Goed om te weten: ik werk met de spelling van het Groene Boekje en met Van Dale’s Groot Woordenboek der Nederlandse Taal, maar op verzoek hou ik uiteraard rekening met de spelling van uw huisstijl.

Klare taal

Al jaren ben ik voorvechter van duidelijke taal: concreet, ondubbelzinnig en zonneklaar.

Samen met Arjen Ligtvoet schreef ik een boek over het gevaar van onduidelijke taal: “Vaagtaal – vecht mee tegen beleidsbabbels, managementspeak en zorggezemel” (Uitgeverij Haystack, 2009).

Vaagtaal is een LOA, een door lezen en luisteren overdraagbare aandoening. Het is taal die verleidt, misleidt, verwart en voor ergernis zorgt. Vanzelfsprekend doe ik er alles aan om vaagtaal in mijn teksten te vermijden 😉

Ik ben lid van Tekstnet om ervoor te zorgen dan mijn werk voldoet aan de eisen die u aan een professionele tekstredacteur mag stellen.