tekstredactie

Wilt u een tekst laten omschrijven voor een ander doel of andere doelgroep? Wilt u de taal, grammatica, stijl en interpunctie van uw tekst laten nakijken en corrigeren? Laat dan uw tekst redigeren en/of corrigeren door een ervaren tekstredacteur.

Wat is tekstredactie?

Tekstredactie bestaat uit redigeren, herschrijven en corrigeren. Afhankelijk van de kwaliteit van een tekst en uw wensen, pas ik de structuur en opbouw van de tekst aan, voer ik inhoudelijke wijzingen door, herschrijf ik delen van de tekst en corrigeer ik taal-, grammatica-, stijl- en interpunctiefouten. Als de tekst van voldoende kwaliteit is, kunt u ook voor alleen tekstcorrectie kiezen.

Met een tekstredactie wordt de tekst niet alleen inhoudelijk consistenter, maar ook taalkundig aantrekkelijker. Soms is hierbij overleg met u als opdrachtgever nodig, bijvoorbeeld als een deel van de inhoudelijke boodschap niet duidelijk is.

Hoe werkt het?

Neem contact op en stuur mij de tekst toe (liefst als Worddocument). Ik neem daarna zo snel mogelijk contact met u op. Samen bespreken we wat nodig is om uw tekst te verbeteren.

U ontvangt van mij een offerte op basis van een uurtarief van €60,- Omdat ik aangesloten ben bij Tekstnet, de beroepsvereniging van tekstschrijvers, maak ik gebruik van de algemene voorwaarden van Tekstnet, waarvan u een exemplaar krijgt. Gaat u akkoord met de offerte? Dan ga ik voor u aan de slag.

Goed om te weten: ik werk met de spelling van het Groene Boekje en met Van Dale’s Groot Woordenboek der Nederlandse Taal, maar op verzoek hou ik uiteraard ook rekening met de spelling van uw huisstijl.

Welk soort teksten?

Ik sta open voor alle soorten teksten, maar door mijn professionele achtergrond en werkervaring voel ik mij inhoudelijk goed thuis bij teksten voor onderwijsinstellingen (basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, hbo en wo), zoals lesmateriaal, schoolboeken, studieboeken, beleidsteksten, accreditatierapporten of (studie)voorlichtingsmateriaal.

Greep uit het zakelijke klantenbestand:

  • 24editor.com
  • Psychotherapy & Movement
  • Scholierenacademie (RUG)
  • Uitgeverij Malmberg

Gespecialiseerd in onderwijsteksten, zoals lesmateriaal, schoolboeken, studieboeken, beleidsteksten, accreditatierapporten en (studie)voorlichtingsmateriaal.


Ik ben lid van Tekstnet om ervoor te zorgen dan mijn werk voldoet aan de eisen die u aan een professionele tekstredacteur mag stellen.